Terästukkuliike Rautakontkanen Oy

 • 40 vuoden kokemus kansainvälisestä teräskaupasta
 • Vahva ja pitkäaikainen kumppanuus sekä toimittajien, että asiakkaiden kanssa
 • Henkilökohtainen ja asiakaslähtöinen palvelu
 • Sitoutuneet yhteistyökumppanit /alihankkijat
 • Luotettavat päämiehet
 • Kansainvälinen markkinatietoisuus
 • Tuotealuevahvuus (laadut, pituudet, määrät)
 • Joustavat logistiikkapalvelut Suomeen, Pohjoismaihin ja Baltiaan
 • Yhteystyökykyinen kumppani
 • Toimitusnopeus
 • Joustava toiminta
 • Luotettava kumppani
 • Vahva Team Spirit
putkipalkki

Vahva kumppani

Rautakontkanen Oy on vuonna 1979 perustettu terästukkuliike. Alusta lähtien tärkein tehtävämme on ollut asiakkaittemme palvelu nopeasti ja joustavasti.
Toimimme yhteistyössä alansa suurimpiin kuuluvien terästehtaiden kanssa. Suorat yhteydet, henkilökohtainen, asiakaslähtöinen palvelu ja kansainvälinen markkinatietoisuus varmistavat nopean tiedonkulun valmistavan tehtaan ja loppukäyttäjän välillä.
Vahvan, pitkäaikaisen kumppanuuden ansiosta voimme tarjota mittavan ja kilpailukykyisen valikoiman terästuotteita ja palvelu-kokonaisuuksia maailman johtavilta tuottajilta.

Toimitamme teräksiä Nurmijärvella sijaitsevasta varastostamme tai suoraan tehtaalta. Terästuotevalikoimaamme kuuluu: putkipalkit, kuumavalssatut palkit, terästangot, teräsprofiilit, oviprofiilit ja ohutseinäputket. Useat päämiehet tärkeissä tuoteryhmissä, useimmat teräslaadut ja eri tuotepituudet vahvistavat tarjontaamme.
Jatkuvassa yhteistyössä asiakkaittemme ja alihankkijoidemme kanssa olemme rakentaneet järjestelmän, joka kattaa niin pienet kuin suuretkin tarpeet. Myymme teräkset myös määrämittaan sahatuna ja järjestämme tarvittaessa kokomaan kattavat joustavat kuljetukset. Toimitamme teräkset Suomalaisille yrityksille, joilla on toimintaa myös ulkomailla. Olemme jatkuvasti valmiita ottamaan vastaan uudet haasteet!

Yrityksen yhteiskuntavastuu

Taloudellinen vastuu

Rautakontkanen Oy:n toiminta on ollut koko yli 40 vuotisen historian ajan kannattavaa. Perheyrityksenä tavoitteemme on olla luotettava ja haluttu työnantaja, jossa työntekijöiden vaihtuvuus olisi mahdollisimman pientä. Yrityksen päivittäisessä toiminnassa on mukana jo perheen neljäs sukupolvi ja työntekijöidenkin pisimmät työurat ovat jatkuneet jo kolmatta vuosikymmentä. Tulevaisuuden tavoitteena on kasvaa maltillisesti kannattavalla pohjalla, olla hyvä ja haluttu työnantaja sekä hoitaa yhteiskunnalliset velvoitteet. Kuulumme Luotettava Kumppani -palveluun.

Ympäristövastuu

Pyrimme jatkuvasti vähentämään energiankulutusta, päästöjä sekä kehittää kierrätysastetta. Isolla osalla henkilökunnastamme on käytössä vähäpäästöiset hybridi- tai sähköautot. Energiankulutusta on vähennetty muun muassa hankkimalla aurinkopaneeleita halliemme katoille ja vaihtamalla varastojemme valaistuksen led-valoihin. Näillä muutoksilla pystytään säästämään yli 50% yrityksen sähkökulutuksesta. Kaikki ylimääräiset metallijätteet mitä tuotannosta jää menee kierrätykseen. Olemme Suomen pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen.

Pyrimme vähentämään kuljetuksista syntyviä päästöjä ostamalla mahdollisimman isoja teräseriä kerralla, jolloin päästöt per ostettu tonni pienenee. Pyrimme myös optimoimaan toimitukset niin että teräkset kulkee mahdollisimman täysillä kuormilla, jolloin päästöt per toimitettu tonni pysyy alempana. Ostamme ison osan teräksistämme terästehtailta, joissa kierrätysteräksen käyttöaste on todella korkealla, jolloin niiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Tulevaisuudessa terästeollisuudessa tullaan siirtymään vihreämpiin tuotantomenetelmiin ja pyrimme olemaan tässä muutoksessa mukana omalta osaltamme.

Sosiaalinen vastuu

Panostamme työturvallisuuteen, työtekijöiden hyvinvointiin ja työssä viihtyvyyteen. Työntekijöillämme on mahdollisuus hybridityöskentelyyn. Panostamme työntekijöiden koulutuksiin. Yrityksemme henkilökunnalla on käytössä myös laaja työterveys.